• Vaniljekranse

Humlen ved denne uundværlige julesmåkage er de gode ingredienser (smør, vanilje, mandelmel), opmærksomhed på at forme dem runde og med hul i midten – så de lever op til navnet – og så må de for enhver pris ikke overbages. Følger du tre rettesnore, så rammer du vaniljekransene knivskarpt hver gang!

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skrab forsigtigt kornene ud af vaniljestangen, og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker. Tilsæt lidt mere sukker, og rør kornene jævnt ud. Bliv ved, til du har hældt alt sukkeret i (på den måde undgår du, at kornene klumper sig sammen i dejen).

Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (brug evt. en foodprocessor). Bland æg og mandler i og rør/ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.

Kom bagepapir på en bageplade. Kør dejen igennem kødhakkerens sjerneform eller igennem en sprøjtepose med stjernetyl. Form små vaniljekranse på bagepapiret og bag vaniljekransene ved 190°, indtil de er lysebrune (ca. 10 minutter).

Tip

Når du laver småkager eller tærtebunde, er det vigtigt at du ikke ælter dejen for meget. Gør du det vil kagerne have tendens til at blive seje i stedet for sprøde. Så ælt/rør endelig ikke dejen længere tid end lige til det punkt, hvor ingredienser er samlet og dejen virker 'homogen' og ensartet – dette gælder både når du ælter i hånden, i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor.

Ingredienser

300 g sukker
1 vaniljestang (købe-vaniljesukker er strengt forbudt!)
300 g smør
400 g mel
1 æg
50 g mandler (eller mandelmel)


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme