Sådan gør du
Skrab forsigtigt kornene ud af vaniljestangen, og rør kornene godt ud med 2 spsk. sukker. Tilsæt lidt mere sukker, og rør kornene jævnt ud. Bliv ved, til du har hældt alt sukkeret i (på den måde undgår du, at kornene klumper sig sammen i dejen).
Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (brug evt. en foodprocessor). Bland æg og mandler i og rør/ælt alle ingredienser sammen til en homogen dej uden at ælte for meget.
Kom bagepapir på en bageplade. Kør dejen igennem kødhakkerens sjerneform eller igennem en sprøjtepose med stjernetyl. Form små vaniljekranse på bagepapiret og bag vaniljekransene ved 190°, indtil de er lysebrune (ca. 10 minutter).
Ingredienser
300 g sukker
1 vaniljestang (købe-vaniljesukker er strengt forbudt!)
300 g smør
400 g mel
1 æg
50 g mandler (eller mandelmel)