Sådan gør du
Hybenrosesirup
Kom sukker og vand i en gryde, og lad det koge, til sukkeret er opløst. Tilsæt de plukkede rosenblade, og tag gryden af varmen. Lad siruppen køle af, og smag til med citronsaft.
Hæld siruppen på et rent patentglas, og lad siruppen trække i 12 timer inden brug. Du kan sigte siruppen, eller lade de smukke blade være i.
Siruppen kan holde sig 2-3 måneder i køleskabet.
Te
Bryg en god stærk urtete, lad teen trække i 7 minutter.
Smag teen til med rosensirup i et ca. 1-4 blandingsforhold. Hold evt. lidt te tilbage, så du kan justere, hvis den bliver for sød.
Smag evt. til med mere citronsaft og server med isterninger.
Ingredienser
Hybenrosesirup
200 g sukker
2 ½ dl vand
4 hybenrose hoveder
2 spsk citronsaft
Te
1 spsk urtete
½ liter vand
isterninger