Sådan gør du
Sauce
Skær grøntsager og løg i små tern, og steg dem i olivenolie i en tykbundet gryde – gerne indtil de så småt begynder at antage lidt farve. Riv hvidløget fint, og rør det i gryden. Steg et par minutter mere. Tilsæt kød og tomat- puré, og rør det hele godt rundt. Tilføj flåede tomater, chili, oregano og vand, rør det sammen, og lad det simre ved lav varme i ca. 30-35 minutter. Smag saucen til med salt og peber.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en kasserolle, og tilsæt mel, imens du rører rundt med et piskeris. Rist smørbollen igennem i et par minutter, uden at det branker. Tilsæt langsomt mælken, imens du fortsætter med at piske. Kog saucen igennem i et par minutter, indtil den er tyknet, og smag til med en smule friskrevet muskatnød, salt og peber.
Samling af lasagnen
Saml lasagnen i et stort ovnfast fad: Begynd med en tyndt lag bechamel- sauce, dæk med lasagneplader, derefter lidt kødsauce, og gentag, indtil fadet er fyldt op. Slut af med bechamelsauce og allerøverst revet mozzarella. Bag lasagnen ved 175° i ca. 40-45 minutter – indtil den er gylden på toppen.
Ingredienser
Kødsauce
150 g knoldselleri (eller grøntsagsrester)
150 g gulerod (eller grøntsagsrester)
2 løg
4 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
500 g fintskårede reter af and og gris
2 spsk tomatpuré
800 g flåede tomater
¼ tsk chili
1 tsk oregano
1 dl vand (eller boullion)
salt og peber
Bechamelsauce
50 g smør
75 g hvedemel
7 ½ dl sødmælk
friskrevet muskatnød
Desuden
350 g lasagneplader
200 g mozzarellaost