Sådan gør du
Hvis du bruger tørrede bønner: Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra, og kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand under låg i 50-60 minutter, til de er helt møre. Dræn dem godt.
Hvis du bruger bønner fra dåse: Dræn og skyl bønnerne grundigt. De skal ikke koges, men kan bruges direkte i næste trin.
Kog æbleeddike, sukker og vand op i en gryde, og kom bønnerne i. Lad bønnerne trække mindst en time i lagen.
Skyl gulerødderne grundigt, skræl dem ikke. Læg dem i et ovnfast fad, dæk med salt, og bag gulerødderne i ovnen ved 150° i 60 minutter, til de er møre men faste. Køl dem ned til stuetemperatur. Skrab saltet af gulerødderne, og skær dem i små tern.
Sigt lagen fra bønnerne, og vend dem med gulerodstern, grov sennep og olie. Smag til med salt og peber.
Rist rugbrødet i smør på en mellemvarm pande, til det er gyldent og let sprødt. Anret tataren med finthakket rødløg, friskrevet peberrod, cremefraiche og brøndkarse. Servér med eller på det ristede rugbrød.
Ingredienser
75 g tørrede hvide bønner eller 1 dåse hvide bønner fra Øland
½ dl æbleeddike
½ dl sukker
½ dl vand
8 små nye gulerødder (ca. 500 g)
2 store håndfulde groft salt
1 spsk grov sennep
2 spsk olivenolie
Salt og peber
4 skiver groft rugbrød
Smør til stegning
1 rødløg
4 cm frisk peberrod
1 dl cremefraiche 38%
1 håndfuld brøndkarse