Tilbage til opskrifter

Tatar af saltbagte nye gulerødder og hvide bønner med peberrod og brøndkarse

Her er vi i smagsuniverset fra en klassisk tatar – eller pariserbøf – men med syltede hvide bønner og faste, saltbagte gulerødder. Spis den på smørristet rugbrød, eller servér den som en salat. Tilberedningerne her er simple, men tager lidt tid. Lav retten en dag, hvor du har tid til at lade gulerødder køle langsomt af efter bagning, mens bønnerne ligger i syltelage.

Sådan gør du

Hvis du bruger tørrede bønner: Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer. Hæld vandet fra, og kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand under låg i 50-60 minutter, til de er helt møre. Dræn dem godt.

Hvis du bruger bønner fra dåse: Dræn og skyl bønnerne grundigt. De skal ikke koges, men kan bruges direkte i næste trin.

Kog æbleeddike, sukker og vand op i en gryde, og kom bønnerne i. Lad bønnerne trække mindst en time i lagen.

Skyl gulerødderne grundigt, skræl dem ikke. Læg dem i et ovnfast fad, dæk med salt, og bag gulerødderne i ovnen ved 150° i 60 minutter, til de er møre men faste. Køl dem ned til stuetemperatur. Skrab saltet af gulerødderne, og skær dem i små tern.

Sigt lagen fra bønnerne, og vend dem med gulerodstern, grov sennep og olie. Smag til med salt og peber.

Rist rugbrødet i smør på en mellemvarm pande, til det er gyldent og let sprødt. Anret tataren med finthakket rødløg, friskrevet peberrod, cremefraiche og brøndkarse. Servér med eller på det ristede rugbrød.

Tip

I efteråret kan du udskifte gulerødderne med knoldselleri eller persillerødder.

Ingredienser

75 g tørrede hvide bønner eller 1 dåse hvide bønner fra Øland
½ dl æbleeddike
½ dl sukker
½ dl vand
8 små nye gulerødder (ca. 500 g)
2 store håndfulde groft salt
1 spsk grov sennep
2 spsk olivenolie
Salt og peber
4 skiver groft rugbrød
Smør til stegning
1 rødløg
4 cm frisk peberrod
1 dl cremefraiche 38%
1 håndfuld brøndkarse

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her