Sådan gør du
Dag 1
Skræl og flæk græskarrene, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i skiver, kom dem i en skål, og drys dem med groft salt. Lad græskarret trække i 12 timer i køleskabet.
Dag 2
Tør græskarskiverne fri for salt, og læg dem i skoldede sylteglas, og kom grofthakkede skalotteløg, peberrod og krydderier ned imellem skiverne. Kog eddike, sukker og vand op, og hæld den kogende lage ned over græskarskiverne i sylteglassene. Luk glassene til, og lad græskarrene trække i køleskabet eller i en kølig kælder i ca. 1 uge, inden de spises til kogt, stegt eller braiseret kød og fjerkræ eller som surt til pålæg. De syltede græskar kan holde sig i 6 måneder, hvis de opbevares i køleskabet.
Ingredienser
2 græskar f.eks. butternut squash eller hokkaido
100 g groft salt
100 g skalotteløg
10 g peberrod i skiver
5 laurbærblade
2 tsk hele sorte tørrede peberkorn
2 tsk sennepskorn
2 l cidereddike
1 kg sukker
1 l vand