Sådan gør du
Rør smør, sukker, vaniljesukker, hvedemel og revet appelsinskal godt sammen i en skål. Tilsæt æg, og ælt, indtil dejen kun lige akkurat har samlet sig.
Hak 2/3 af hasselnødderne groft med en savtakket kniv, og fordel dem i dejen.
Rul dejen til en pølse med en diameter ca. som en tokrone (hvis du ikke har en speciedaler i din møntsamling at måle efter). Hak de tilbageværende hasselnødder helt fint, og rul dejpølsen i dem. Pak rullen ind i husholdningsfilm eller bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Skær pølsen i ca. 1 cm tykke skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag specierne ved 180° i 10-12 minutter – eller indtil de er gyldne i kanterne. Lad dem køle helt af på en rist, inden du kommer dem i kagedåsen.
Ingredienser
250 g blødt smør
180 g sukker
25 g vaniljesukker
380 g hvedemel
skal af 2 usprøjtede appelsiner
1 æg
150 g hasselnødder