Tilbage til opskrifter

Smuldrekage med rabarber

En hurtig smuldrekage med kompot af bagte rabarber. Kompotten kan også afkøles og bruges i en frisk forårslagkage eller som marmelade på et stykke friskbagt brød.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Vask rabarberne, skær dem i grove tern og vend dem med sukker, citronskal og –saft. Læg dem i et ovnfast serveringsfad og bag dem i ovnen ved 180° i 10-15 minutter. Imens hakkes smør, mel, sukker og salt sammen til grove krummer. Puls det eventuelt i en foodprocessor. Tag rabarberne ud af ovnen og fordel smuldredejen over i et jævnt lag. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag kagen yderligere 35-40 minutter. Spis kagen lun med cremefraiche eller flødeskum.

Ingredienser

10 rabarber
½ usprøjtet citron
125 g sukker
125 g smør i tern
125 g rørsukker
225 g hvedemel
1 knivspids salt

Tilbehør

creme fraiche eller flødeskum