Her får du opskriften på den klassiske slåen snaps. Slåen danner op til 2 meter høje krat i skovbryn og hegn, på tørre overdrev og strandvolde, hvor jorden er kalkrig. Buskene er rigt forgrenede og tæt besat med spidse torne. I april-maj dækkes buskene med små hvide blomster, senere kommer de 2-4 centimeter lange, fint savtakkede blade, og sidst på sommeren kommer de små kuglerunde og blåduggede frugter, der modner i løbet af oktober. Pluk slåen, når de er modne omkring oktober og november, og kom dem i fryseren for at mildne den beske smag.

Bestil mad ud af huset til julefrokosten. Lad vores kokke stå for alle de gode julesager, når I skal samles til et veldækket julebord.

Bestil mad

Sådan gør du

Tø de frosne bær op i snapsen. Kom lidt sukker eller honning ved, og lad dem trække i 3-4 uger. Sigt så bærrene fra. Selvom den værste bitterhed fra bærrene er forsvundet efter frysning, er der stadig en del bitterhed i stenene, som trækker ud i snapsen, hvis den trækker længe. Slåensnaps får en smukt dyb rødlig farve.

Ingredienser

2 dl frosne slåen
sukker (eller honning)
1 flaske snaps