Hemmeligheden ved at lave scones, der er knitrende sprøde udenpå og fløjlsbløde, luftige og svampede indeni, er at ælte dejen med ganske let hånd. Kom hakket mørk chokolade eller rosiner i dejen, eller bag den, som den er.

Sådan gør du

Kom alle ingredienser, undtagen kærnemælk, i en røreskål, og sæt dem i køleskabet i mindst 1 time, til de er helt kolde. Hak de kolde ingredienser på en foodprocessor eller med en stor kniv, indtil smørklumperne er på størrelse med ærter. Kom kærnemælken i. Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen med hænderne til en sammenhængende, men løs masse. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul forsigtigt dejen ud til et rektangel på ca. 20 × 50 cm. Fold først en tredjedel af dejen ind over sig selv. Fold derefter den sidste tredjedel ind over dejen. Løft dejen fra bordet, og skrab bordet rent. Drys med lidt mel, og gentag processen med at rulle og folde tre gange. Hvis du vil have fyld i dine scones, kan du drysse dejen med f.eks. mørk chokolade, inden du folder og ruller dejen den sidste gang. Når du er færdig med at folde og rulle dejen, lægger du den på en bageplade, så foldningerne vender ned mod pladen, og sætter den i køleskabet i 15 minutter. Rul den afkølede dej ud til ca. 1½ cm's tykkelse, og stik, skær eller snit scones ud i den ønskede størrelse. Sæt sconesene over på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg. Pres med tre fingre lidt ned i midten af hver scone for at være sikker på, at de hæver lige op. Bag sconesene ved 230º varmluft i 8-10 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Tip

I stedet for chokolade kan du også komme rosiner i.

Ingredienser

560 g hvedemel
85 g sukker
25 g bagepulver
5 g salt
200 g smør
3 ¾ dl kærnemælk
1 æg (til pensling)
chokolade 70%, til fyld

Find opskriften i Meyers Bageskole

Find bogen her