Tilbage til opskrifter

Salat af glaskål og brøndkarse med spinat, yoghurt og krydret nøddeknas

  • Meyers salat

I denne friske og lette salat, er der virkelig tryk på sprødheden. Glaskålen giver en knasende spændstighed sammen med de ristede, krydrede nødder og de spæde urter. Hvis du ikke kan få vild brøndkarse, så brug almindelig. Server den det øjeblik, den er færdig – f.eks. som tilbehør til grillet multe, laks eller makrel, eller sammen med flere salater, grillede grøntsager og godt brød.

Sådan gør du

Salaten

Skræl glaskålen, og skær den i stænger på ca. ½ × ½ cm. Kom dem i en skål, og vend dem med salt. Skyl spinaten grundigt. Kom brøndkarse og spinat i koldt vand i 20-25 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Rør yoghurt, fløde, citronsaft, fintrevet citronskal, sukker og finthakket hvidløg sammen. Smag til med salt og peber, og sæt til side.

Nøddeknas

Hak nødderne groft. Knus spidskommen og korianderfrø i en morter. Kom nødder, spidskommen og koriander på en tør pande, og rist dem ved middel varme, til nødderne er gyldne. Drys med salt og peber og fintrevet citronskal.

Ved servering

Skyl saltet af glaskålen, og læg dem i en sigte, så alt vandet drypper af. Vend kål, spinat og brøndkarse med yoghurtdressingen, og juster med salt, peber, citronsaft og evt. lidt sukker.

Drys knas over salaten, og server den med det samme.

Ingredienser

Salaten

2 glaskål
1 tsk salt
2 håndfulde vild brøndkarse (eller andre krydderurter)
4 håndfulde babyspinat
1 dl fåreyoghurt eller almindelig yoghurt
1 dl syrnet fløde 9%
saft og skal af 1/2 usprøjtet citron
1 tsk sukker
1 fed hvidløg

Nøddeknas

50 g hasselnøddekerner
1 tsk hel spidskommen
1 tsk hele korianderfrø
1 tsk friskkværnet peber
skal af 1 usprøjtet citron
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her