Sådan gør du
Romkuglemasse
Hak winerbrød og kagerester med en kniv og kør det sammen med resten af ingredienserne til en romkuglemasse på en røremaskine med dejkrog.
Tril til passende størrelse romkugler og sæt på køl. (Hvis massen er for blød til at trille, så sæt den på køl og prøv igen et par timer senere).
Topping
Smelt chokoladen, så den kun lige akkurat er smeltet og tyktflydende. Hav de forskellige toppings klar i små skåle. Sæt romkuglerne på et spyd, dyp i chokolade og dyp så i topping.
Ingredienser
Romkuglemasse
500 g daggammelt wienerbrød og evt. også kagerester
Evt. en smule vand
2 dl hindbærmarmelade eller anden marmelade
2 spsk kakaopulver
½ dl rom
Topping
200 g chokolade (hvid, mælk eller mørk)
Forskellige hakkede nødder
kokosmel farvet med frugtfarve