Tilbage til opskrifter

Rejemad med mayo og dild

  • Rejemad med mayo og dild

Fjordrejer er en dansk delikatesse og specialitet, som fanges i sund og bælter rundt omkring i landet. Rejerne kommer ind til kysterne, når der er varme og forår i luften. De har det bedst med stille vand, så man kan fange dem i rejeruser langs kysten i flot vejr. Rejepilning kan kun foregå med håndkraft og er et gammelt erhverv, som kræver snilde og erfaring – hvis altså kadencen skal være god.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Mayo

Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse cidereddike med en elpisker, til det er tykt og hvidt. Pisk herefter olien i i en tynd stråle – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og 'skælvende' mayo. Smag til med salt og peber, og eventuelt lidt ekstra eddike.

Rejemad

Smag rejerne til med lidt salt og peber samt evt. en knivspids sukker for lige at fremhæve smagen. Anret rejerne på brødet med hakket dild og mayo ved siden af, så man selv kan forsyne sig.

Ingredienser

Mayo

1 æggeblomme
1 ½ dl rapsolie
1 spsk dijonsennep
salt
cidereddike

Rejemad

300 g hjemmepillede fjordrejer
4 skiver brød
½ bundt dild
Salt og peber
Lidt sukker