Tilbage til opskrifter

Rabarberlagkage

Skal der en velsmagende kage på bordet i weekenden, så vil denne rabarberlagkage være et hit! Her bruges rabarberne som kompot lagt sammen med en skum af hvid chokolade og mandler – en anderledes lagkage, der med garanti giver solskin på tallerkenen.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Lagkagebunde

Pisk æg og sukker let og luftigt.

Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen med en si. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og hæld dejen i. Bag midt i ovnen ved 200° i ca. 30 min.

Afkøl på rist og når den er helt kold flækkes den forsigtigt i 3 bunde med skarp kniv.

Rabarberkompot

Skær top og bund af rabarberne – husk at passe på foden, som er det nederste hvide stykke af stilken, og der hvor rabarbersmagen er allermest koncentreret og dejlig. Skyl dem i koldt vand, skær dem i stykker på 1-2 cm. Kom dem i ildfast fad.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem ud i en smule af rørsukkeret, så du får fordelt dem. Bland vaniljen med resten af sukkeret, og drys det over rabarberne. Vend det lidt rundt i fadet, og stik også den udskrabede vaniljestang derned.

Bag rabarberne ved 150° i 15-20 min., til de er møre men stadig med lidt bid. Tag så fadet ud af ovnen og lad kompotten køle helt af.

Sådan samler du lagkagen

Hak mandler og hvid chokolade groft. Pisk fløden til flødeskum, sæt halvdelen til side til pynt og vend mandler og chokolade forsigtigt i den anden del. Vend også rabarberkompotten i flødeskummet.

Læg lagkagen sammen med flødeskumsblandingen imellem hvert lag og slut af med at pynte med resten af flødeskummet – brug evt. en sprøjtepose.

Det er også flot at lave ”rabarberkrøller” ved at høvle tynde skiver af den friske rabarberstang på langs med en skarp kniv eller en tyndskræller, og vende dem med lidt sukker inden du kommer dem på toppen af kagen. Afslut med lidt høvlet hvid chokolade.

Ingredienser

Lagkagebunde

4 æg
125 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Rabarberkompot

300 g rabarber
150 g rørsukker
1 håndfuld citronmelisse
½ stk vaniljestang

Desuden

50 g hvid chokolade
50 stk mandler
5 dl piskefløde
1 stilk rabarber

Find opskriften i Almanak

Find bogen her

Sæson opskrifter

For at kunne skabe retter der giver maksimalt udbytte på smag og konsistens ynder vi at bruge råvarer når de er i sæson. Her finder du alt fra vinterens simreretter, til sommerens salater, tærter med efterårets frugter og til når de første spæde grøntsager begynder at titte frem til foråret.