Tilbage til opskrifter

RÅMARINERET KULLER MED TO SLAGS BØNNER OG RISTEDE PINJEKERNER

Denne tilberedning, der i Italien ville gå under navnet ”pesce crudo” er en enklere tilgang til råmarineret fisk end for eksempel peruviansk ceviche. De færreste vil nok forbinde det her med hverdagsmad – men det smager fantastisk og tager ikke særlig lang tid at lave, så hvorfor ikke. Husk, at fisk til ceviche helst skal have været frosset i mindst et døgn forud.

Skal vi levere maden til jeres sommerfest? Bestil sommermenuen ud af huset

Læs mere her

Sådan gør du

Nip de grønne bønner, og kog dem i 3-4 minutter i gavmildt saltet vand. Hæld vandet fra, og hæld koldt vand på, så de køles hurtigt af. Dryp dem godt af i et dørslag eller et viskestykke.

Skær fisken i tynde skiver, og anret den i ét lag på et flat fad. Rør saften af 1½ citron med revet skal af 1 citron sammen, og hæld det jævnt ud over fisken. Krydr med salt og peber, og dryp ca. ½ dl olivenolie ud over fisken. Lad fisken marinere, mens du gør resten klar – hvor længe er smag og behag (se tip nederst).

Rør hakket rødløg og revet hvidløg sammen med saft af ½ citron og 3-4 spsk. olivenolie. Vend hvide og grønne bønner og halve tomater i marinaden, og smag til med salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande ved mellemvarme, til de får farve, men uden de bliver sorte – ca. 3-4 minutter.

Fordel nogle af de marinerede grøntsager oven på fisken, og servér resten som en salat ved siden af. Drys med basilikumblade og pinjekerner

Tip

Syren fra citronsaften tilbereder over 20-25 minutter fisken nænsomt, så den får en fastere karakter og et hvidt ydre. Men man kan også sagtens lade fisken trække i kortere tid, fx 8-10 minutter, så den har et mere råt udtryk men stadig når at suge masser af smag til sig. Prøv dig frem, og find ud af, hvad du foretrækker.

Ingredienser

400 g grønne bønner
350 g kullerfilet uden skind og ben (eller anden hvid fisk)
Saft af 2 citroner
Revet skal af 1 usprøjtet citron
Salt og peber
olivenolie
1 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, revet
500 g kogte hvide bønner (fra dåse eller hjemmekogte)
300 g små tomater
1 håndfuld pinjekerner
1 håndfuld basilikumblade (eller anden blød krydderurt)

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her