Tilbage til opskrifter

Quinoasalat med spinat, brændenælder og feta

  • Meyers salater med quinoa

En god feta og friske, spæde urter går virkelig godt sammen med quinoa. Spis den helt enkle salat som et let måltid, eller sæt den på bordet sammen med andre salater. Husk handsker, når du plukker brændenælder, og gå efter de yngste skud. Hvis du ikke vil på nældejagt, så brug blot mere spinat eller andre sprøde salater.

Sådan gør du

Hvis du har tid, så udvand quinoaen 1 time i koldt vand – det vasker den lidt sæbede smag ud af kornet. Kog quinoaen efter anvisningen på pakken. Hæld evt. overskydende vand fra, og lad quinoaen køle af.

Skyl spinaten i koldt vand, og slyng den tør, gerne i en salatslynge. Gør det samme med brændenælderne, og hold dem separat. Pil løgene, og hak dem fint. Knus hvidløgene.

Sæt en stor pande over ved lav varme med olivenolie og knuste dildfrø, og tilsæt løgene og hvidløgene. Sauter løgene, til de er møre, men uden at de tager farve. Kom alle brændenælderne og det meste af spinaten – gem en håndfuld – på panden, og steg i 30­-60 sekunder, til de begynder at falde sammen. Si væden fra.

Vend den kogte quinoa med de sauterede grøntsager, citronsaft og fintrevet citronskal og salt og peber. Lad det køle af til stuetemperatur. Vend de sidste spinatblade i salaten sammen med lidt ekstra citronsaft og olivenolie, salt og peber.

Smuldr fetaen over salaten, lige inden du sætter den på bordet.

Ingredienser

500 g quinoa
6 håndfulde babyspinat
2 håndfulde brændenældeskud
2 løg
4 fed hvidløg
koldpresset olivenolie
1 tsk dildfrø knuste
3 spsk citronsaft fra koncentrat
skal af 1/2 usprøjtet citron
havsalt
friskkværnet peber
150 g fårefeta

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her