Sådan gør du
Rør smør og sukker godt sammen i en røreskål. Tilsæt æggene, et ad gangen, så de bliver optaget i smørret. Bland natron og krydderier i melet, og rør det i smør-æggeblandingen. Ælt det hele godt sammen til en fin og glat dej.
Rul dejen i fingertykke pølser på et melet bord, og skær dem i små stykker på ½-2 cm’s længde, alt efter hvor store eller små du vil have dine pebernødder. De hæver en del under bagningen, så hav det i baghovedet, når du triller derudad. Forvarm ovnen til 200˚C ved varmluft. Tril pebernødderne runde, og læg dem på bageplader med bagepapir – der skal en del til.
Bag pebernødderne i 10-15 minutter, til de er gyldne og lækre. Hold et vågent øje med dem – pludselig bliver de for mørke. Hiv pebernødderne ud af ovnen, og lad dem køle af på pladen på en bagerist.
Forsæt bageriet, til alle pebernødder er bagt og klar til at blive pakket i lufttætte beholdere. Pakket godt kan kagerne holde sig i flere uger, hvis ellers de får lov.
Ingredienser
250 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
2 tsk natron
1 tsk stødt ingefær
1 ½ tsk kanel
2 knivspids hvid peber
500 g hvedemel