Sådan gør du
Forvarm ovnen til 100º ved varmluft. Pisk æggehviderne halvstive med et par dråber citronsaft. Hæld forsigtigt halvdelen af sukkeret i, og pisk ægge- hviderne helt stive. Bland resten af sukkeret med majsstivelsen, og sigt det ned i de stive hvider. Vend det forsigtigt ind i hviderne.
Tegn et rektangel (ca. 25x30 cm) eller en cirkel (ca. 20 cm i diameter) på et stykke bagepapir. Vend det, og læg det på en bageplade. Fordel marengsen med en ske inden for stregerne. Kør skeen rund på midten, så der dannes en lille fordybning i midten.
Bag marengsbunden i 75–90 minutter med ovndøren på klem, så ovn og kage kan komme af med fugten. Jeg plejer helt enkelt at sætte en grydeske i klemme mellem ovn og låge. Se til marengsen hen mod slutningen af bagetiden, og bank forsigtigt på den for at høre, om den giver en let hul lyd fra sig – så er den færdig. Lad marengsbunden køle af, og træk papiret af den – vær forsigtig, bunden er skrøbelig, da den er blød indvendig. Læg bunden på et fad.
Pisk fløden til blødt skum med vaniljekornene, og smæk den ud over marengsbunden. Fordel bærrene oven på vaniljefløden, og server så pavlovaen for de heldige fremmødte
Ingredienser
Marengsbund
3 æggehvider
2 dråber citronsaft
180 g sukker
1 tsk majsstivelse
Fyld
2 dl piskefløde
1 vaniljestang (kornene herfra)
500 g friske, blandede bær