Sådan gør du
Slå æggene ud i en skål og pisk dem godt sammen med både mælk og hvidtøl. Bland sukker, salt, kardemomme, citronskal og hvedemel i en skål, så du har det klar. Smelt smørret i en kasserolle. Pisk melblandingen i mælke-æggeblandingen, indtil den er helt klumpfri, og rør til sidst det smeltede smør i.
Bag tynde pandekager på en varm pande med lidt brusende smør.
Urtesukker
Bland sukker og citronmelisse i en morter eller en lille blender, og arbejd det sammen til et grønt sukker. Justér med lidt mere sukker, hvis urtesukkeret virker for fugtigt.
Spis de lune pandekager med urtesukker og citronsaft.
Ingredienser
3 æg
3 ½ dl sødmælk
½ dl nisseøl el. mørk hvidtøl
1 ½ tsk sukker
¼ tsk salt
½ tsk stødt kardemomme
1 usprøjtet citron skal heraf
200 g hvedemel
30 g smør
Urtesukker
3 spsk sukker
1 håndfuld citronmelisse
Desuden
½ citron saft heraf