Sådan gør du
Rens svampene grundigt, brug en børste og en urtekniv, og hvis absolut nødvendigt så skyl dem kort i koldt rindende vand.
Skær svampene i mindre stykker, og rist dem i 1-2 spsk. af olivenolien i en ikke for stor gryde sammen med hvidløg i tynde skiver. Steg i 2-3 minutter, uden at svampene får farve, indtil hvidløget er stegt igennem. Krydr med salt. Tilsæt olivenolie og vindruekerneolie, og kog svampene i olien ved svag varme i 6-7 minutter. Kom svampe og olie på skoldede glas, så olien dækker svampene. Hvis ikke, så tilføj mere olie. Luk glasset med det samme. Opbevar de oliesyltede svampe i køleskabet, hvor de kan holde sig i mindst tre måneder. Brug både svampene og olien, som vil få en skøn og intens svampesmag efter få dage.
Ingredienser
400 g karljohansvampe eller andre gode rørhatte
1 dl olivenolie
2 fed hvidløg
1 stk salt
1 dl vindruekerneolie