Medaljen er endnu en af de klassiske flødekager og efter vores mening et evigt skønt møde mellem sprød mørdej, marmeladens frugtsødme, den tætte vaniljecreme og det luftige flødeskum. Og så er det en kage, man kan bygge selv ved bordet …

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Mørdej

Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 1/4 af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen – enten på røremaskine eller med en elpisker med dej-kroge. Pas på ikke at piske blandingen. Tilsæt det resterende hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt, sammen.

Kagecreme med vanilje

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid.

Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i 1 minut under kraftig piskning; pas på den ikke brænder på.

Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug.

Medaljer

Forvarm ovnen til 190º ved varmluft. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 4 mm’s tykkelse. Fjern det ene stykke papir, læg det løst over dejen, og vend så hele dejpladen. Løsn det andet stykke bagepapir.

Udstik med en ring (ca. 8 cm i diameter) 20 runde plader. Læg dem på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Bag de små bunde i ca. 25 minutter, eller indtil de er gyldne. Før dem over på en bagerist for at afkøle helt.

Pisk den kolde kagecreme igennem, til den er glat. Pisk fløden stiv, men ikke så stiv at den gryner. Vend flødeskummet i cremen – så du får en skøn og let konditorcreme ud at det. Fyld cremen i en engangssprøjtepose med en stjernetylle i.

Stil 10 medaljebunde op på rad og række. Klip et hul i sprøjteposen, og sprøjt en lille smule creme ud i en lille skål først for at trykke eventuelle luftrum ud af sprøjten. Sprøjt derefter en krans af creme på hver enkelt medalje. Læg 1 spsk. marmelade eller frugtkompot midt på hver medalje i den hulning, muren af creme har skabt.

Læg de resterende 10 medaljebunde på en række. Hak chokoladen fint, og kom den i en lille kasserolle sammen med et par spsk. af fløden til overtrækket. Varm det hele forsigtigt op under omrøring med en gummidejskraber. Chokoladeovertrækket må ikke være for flydende. Tilsæt omvendt mere fløde, hvis overtrækket er for fast.

Brug en lille paletkniv, og smør overfladen af de øverste bunde med chokoladeovertrækket. Sæt forsigtigt de overtrukne medaljer oven på de cremefyldte medaljer – og lad være med at transportere særligt meget mere med dem herfra.

Opbevar medaljerne i køleskab, hvis de ikke skal spises med det samme. Vær dog forberedt på, at de bliver bløde ganske hurtigt, og server dem derfor kun på dagen.

Tip

Du kan erstatte chokoladeglasuren med et tyndt lag hvid glasur rørt af flormelis og vand. En lille firkant ribsgelé ovenpå er klassisk.

Ingredienser

Mørdej

120 g blødt smør
80 g flormelis
30 g mandelmel
1 stk æg
½ tsk vaniljestang
235 g hvedemel
½ tsk fint salt

Kagecreme med vanilje (ca. 800 gram)

½ vaniljestang
5 dl sødmælk
6 æggeblommer
150 g sukker
40 g majsstivelse

Medaljer

1 portion Mørdej
600 g kold kagecreme med vanilje
2 dl piskefløde
10 spsk fast jordbærmarmelade, syltede jordbær eller tæt frugtkompot

Overtræk

150 mørk chokolade af god kvalitet
½ dl piskefløde

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her

Lækre og nemme madopskrifter

Find vores bedste opskrifter til alle fire sæsoner – måned for måned, opskrifter til årets højtider og masser af god inspiration til dit eget madliv derhjemme.