Tilbage til opskrifter

Langtidsbraiseret dyrebov

En smagsfuld dyrebov som du kan servere for gæster. Dyreboven braiseres i øl, æbleeddike og æblemost sammen med timiankviste, som giver den en skøn samg.

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Dyrebov

Lav nogle snit i dyreboven, så den kan tage imod krydring og væske, og gnid den med lidt eddike, salt, peber og timian. Pil løgene, og skær dem i grove stykker – lad hvidløgene være hele. Læg løgstykkerne i en bradepande. Tilsæt et halvt æble skåret i både, og vend det hele med øl, æbleeddike, æblemost, timiankviste, salt og peber. Læg dyreboven på løgene, dæk med alufolie, og sæt bradepanden i en forvarmet ovn ved 160°. Steg boven i 2,5-3 timer, indtil den er helt mør og næsten falder af benet. Husk at overhælde boven med lidt af væden i bradepanden et par gange under braiseringen. Lad boven hvile i 10 minutter, inden den skæres/deles (kødet er så mørt, at du snarere plukker det).

Jordskok-æblepuré

Vask og skrub jordskokkerne meget grundigt med en svamp, så al jord kommer væk, og skær jordskokkerne i grove tern. Skær æblet i kvarter, befri det for kernehus, og skær det i grove tern. Kom både jordskokker og æble i en gryde med vand, og kog dem i ca. 15 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra, og lad æbler og jordskokker stå i gryden i et par minutter og dampe af. Kom jordskokker, æble, hasselnødder, smør og eddike i en foodprocessor, og kør til en grov puré. Smag puréen til med salt, peber og evt. lidt ekstra eddike.

Server dyreboven sammen med jordskok-æblepuré, bagte løg, den gode braiseresky og drys med masser af friskhakket persille.

Ingredienser

Dyrebov

1 dyrebov (ca. 1,5kg pr. bov)
1 dl æbleeddike
havsalt
Friskkværnet peber
½ bundt timian
3 rødløg
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
2 madæbler
5 dl æblemost

Jordskok-æblepuré

1 kg jordskok
1 æble (Benyt gerne Belle de Boskoop)
20 g hasselnødder
20 g smør
1 spsk æbleeddike
havsalt
Friskkværnet peber

Topping

½ bundt bredbladet persille