Tilbage til opskrifter

Langtidsbagte porrer med hvide bønner

"Glem" porrerne i ovnen, og få dem smeltende møre ud igen. De syrligt marinerede bønner og lidt urter giver det perfekte modspil til porrerne, der skal være så møre, at deres indre kan graves ud med en ske. Spis retten som et lille måltid med et stykke brød til eller sammen med andre små retter.

Sådan gør du

Langtidsbagte porrer

Skær roden og det meste af de grønne toppe af porrerne. Lav et snit i toppen af hver porre, og fjern de yderste hvide blade, til der ikke er mere jord på. Skyl porrerne – vær grundig, så du ikke får sand i tænderne. Pensl porrerne med olie, og drys dem med salt. Fordel dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 175° i 60-70 minutter, eller til de er godt mørke og helt møre; hellere for længe end for lidt.

Hvide bønner

Hvis du bruger tørrede bønner: Kog bønnerne i rigeligt letsaltet vand ved svag varme i ca. 60 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad dem køle af til stuetemperatur

Hvis du bruger bønner fra dåse: Brug ca. 2 dåser hvide bønner (ca. 480 g drænet vægt). Dræn og skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af.

Vend bønnerne med olivenolie, Revet citronskal og lidt citronsaft, Finthakket hvidløg og Friske oreganoblade (eller tørret, hvis nødvendigt). Smag til med salt og evt. lidt friskkværnet peber.

Ved servering

Server porrerne hele med de marinerede bønner. Fjern ved bordet de yderste helt sorte blade, og skrab det bløde indre ud med en ske.

Tip

Hvis du har lidt krydderurtestilke ved hånden, og gerne lidt løgstykker, som kog dem med bønnerne, og tag dem fra efter kogning.

Ingredienser

Langtidsbagte porrer

12 store porrer
olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber

Hvide bønner

200 g hvide bønner eller 2 dåser hvide bønner fra Øland
¾ dl olivenolie
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk oregano

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her