Sådan gør du
Ristet grønkål
Smelt smørret på en pande, og rist grønkålen, indtil den falder sammen. Krydr med revet muskatnød, salt og peber, og rist et par minutter yderligere, indtil kålen er mør, men stadig har et let bid.
Røræg
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med fløden og en knivspids salt og peber. Varm en pande op med smør, uden at den bliver for varm. Hæld æggeblandingen på panden, og rør rundt med en paletkniv. Du skal sørge for, at æggene ikke når at sætte sig fast på bunden. Æggene er færdige, når du tænker, at de næsten er færdige.
Skær laksen i passende skiver, og servér med den lune røræg og grønkålen. Krydr godt med sort peber og evt. en anelse mere muskat.
Ingredienser
400 g koldrøget laks
Ristet grønkål
50 g smør
4 håndfulde plukket grønkål
½ tsk friskrevet muskatnød
Salt og peber
Røræg
4 æg
½ dl piskefløde
20 g smør