Tilbage til opskrifter

Kogt hamburgerryg med spinat i citronfløde

Velsmagende aftensmad, som passer perfekt i forårs månederne.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Kogt hamburgerryg

Bring en gryde med vand, løg, gulerod og krydderier i kog. Kom hamburgerrygen i gryden, så vandet lige dækker. Bring vandet i kog igen, og skum urenheder af. Skru så ned på lav varme, og kog hamburgerryggen under låg i ca. 45 minutter.

Sluk for varmen, og lad hamburgerryggen trække i kogelagen i 15-20 minutter. Tag kødet op, og fjern hinde eller net, og skær hamburgerryggen i tynde skiver.

Server straks med spinaten med muskat og citronfløde, og kogte kartofler eller kartoffelsne.

Spinat i citronfløde

Pluk og vask spinaten meget grundigt, evt i flere omgange vand, så al jorden vaskes væk. Kom spinaten i et dørslag, og lad den dryppe godt af.

Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt spinaten, og lad det sautere i 1-2 minutter til det falder lidt sammen. Tilsæt piskefløde, og lad de koge i 30 sekunder.

Krydr spinaten godt med revet muskatnød, citronskal og -saft og salt og peber. Server spinaten med det samme, så det holder sin friskhed og sprødhed.

Tip

Kog et lidt større stykke hamburgerryg på ca. 1 kg, og gem 100-200 g til julesalaten dagen efter.

Ingredienser

Kogt hamburgerryg

1 løg
1 gulerod
2 laurbærblad
10 hele sorte peberkorn
800 g hamburgerryg

Spinat i citronfløde

1 ½ kg frisk spinat
10 g smør
1 dl piskefløde
muskatnød
fintrevet skal og saft af 0,5 usprøjtet citron
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Almanak

Find bogen her