• Opskrift på madbrød med kartoffel

Kartofler, rosmarin og olivenolie indbages i hvedebrødsdej a la calzone-pizzaer. Brug kartoffelbrødene som tilbehør til fx en suppe eller en simreret eller spis dem som et helt lille måltid med en grøn salat.

Orker du ikke bage selv? Nu kan du få brød og kager leveret til døren fra Meyers Bageri

Bestil her

Sådan gør du

Hæld lunkent vand i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt surdej, salt og hvedemel, og ælt dejen godt, så du får en glat elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer på køkkenbordet.

Vend dejen ud på et melet bord, og del den i 3 dele, som hver trykkes ud til en rund cirkel på 25 cm i diameter. Skær 4 kartofler i skiver, og fordel skiverne på den ene halvdel af den første dejcirkel. Læg lidt rosmarinnåle ovenpå kartoflerne, dryp med lidt olivenolie og drys med lidt havsalt. Gentag med de 2 andre dejcirkler. Fold nu cirklerne til halvmåner, og tryk dejen godt rundt i kanten, så brødene ikke åbner sig under bagning. Kom lidt olivenolie, rosmarin og havsalt på brødene, og stil dem til hævning på en bageplade med bagepapir i ca. 1 time.

Bag kartoffelbrødene ved 200° i ca. 25–30 minutter, og afkøl dem på en bagerist.

Ingredienser

4 ½ dl lunkent vand
2 dl surdej
20 g havsalt
10 g gær
900 g hvedemel
12 kogte kartofler
4 kviste frisk rosmarin
Lidt olivenolie
Lidt havsalt