Tilbage til opskrifter

Karbonader med glaserede gulerødder og perleløg

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Karbonader

Udblød brødet i mælk i 10 minutter.

Bland kødet til fars med salt, peber, moset kartoffel og udblødt brød. Ælt eller rør farsen grundigt, og form herefter til 4 lige store karbonader. Tryk karbonaderne lidt flade, så de er ca. 2 cm i højeden, og vend dem først i sammenpisket æg og herefter i rasp.

Varm en pande op på komfuret, og tilsæt fedtstof – først olien, og når den er varm, så tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg karbonaderne på medium varme i 3-4 minutter på hver side, så de bliver gyldne og spøde udenpå og gennemstegte, men saftige indeni.

Glaserede gulerødder og perleløg

Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker, og pil skalotteløgene, og skør dem i halve på langs. Kom gulerødder og skalotteløg i en gryde sammen med smør, vand og rosmarin, og krydr med salt og peber.

Lad rødder og løg dampe under låg i 3-4 minutter, tilsæt så eddike og honning, og fjern låget. Lad det hele koge i yderligere 5-6 minutter, så væsken koger ind i løg og gulerødder, som begynder at blive helt blanke og smukt glaserede. Smag grøntsagerne til med salt, peber, honning og eddike, hvis de lige mangler lidt i at have den rette balance.

Server sammen med de stegte karbonader.

Ingredienser

Karbonader

½ dl letmælk
2 skiver daggammelt hvedebrød (befriet for skorpe)
500 g hakket kalv og flæsk (5-7%)
havsalt
friskkværnet peber
50 g kogt, moset kartoffel
1 æg
4 dl rasp
1 spsk rapsolie
10 g smør

Glaserede gulerødder og perleløg

300 g gulerødder
200 g skalotteløg
10 g smør
½ dl vand
1 kvist rosmarin
havsalt
friskkværnet peber
1 dl æbleeddike
1 spsk honning