Tilbage til opskrifter

Karbonader med glaserede gulerødder og perleløg

Bestil mad ud af huset til vinterfesten. Lad vores kokke stå for maden, så du kan bruge tiden sammen med jeres gæster.

Se alle vores menuer her

Sådan gør du

Karbonader

Udblød brødet i mælk i 10 minutter.

Bland kødet til fars med salt, peber, moset kartoffel og udblødt brød. Ælt eller rør farsen grundigt, og form herefter til 4 lige store karbonader. Tryk karbonaderne lidt flade, så de er ca. 2 cm i højeden, og vend dem først i sammenpisket æg og herefter i rasp.

Varm en pande op på komfuret, og tilsæt fedtstof – først olien, og når den er varm, så tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg karbonaderne på medium varme i 3-4 minutter på hver side, så de bliver gyldne og spøde udenpå og gennemstegte, men saftige indeni.

Glaserede gulerødder og perleløg

Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker, og pil skalotteløgene, og skør dem i halve på langs. Kom gulerødder og skalotteløg i en gryde sammen med smør, vand og rosmarin, og krydr med salt og peber.

Lad rødder og løg dampe under låg i 3-4 minutter, tilsæt så eddike og honning, og fjern låget. Lad det hele koge i yderligere 5-6 minutter, så væsken koger ind i løg og gulerødder, som begynder at blive helt blanke og smukt glaserede. Smag grøntsagerne til med salt, peber, honning og eddike, hvis de lige mangler lidt i at have den rette balance.

Server sammen med de stegte karbonader.

Ingredienser

Karbonader

½ dl letmælk
2 skiver daggammelt hvedebrød (befriet for skorpe)
500 g hakket kalv og flæsk (5-7%)
havsalt
friskkværnet peber
50 g kogt, moset kartoffel
1 æg
4 dl rasp
1 spsk rapsolie
10 g smør

Glaserede gulerødder og perleløg

300 g gulerødder
200 g skalotteløg
10 g smør
½ dl vand
1 kvist rosmarin
havsalt
friskkværnet peber
1 dl æbleeddike
1 spsk honning