• Kammerjunkere

Koldskål og kammerjunkere er et tegn på sommeren, og med de her hjemmelavede slags bliver det ikke bedre! Her har kammerjunkerene fået et strejf af vanilje og citron, som smager skønt ovenpå koldskål.

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom smør og sukker i en skål, og rør det godt sammen med vaniljekornene. Rør ægget i massen, og tilsæt så mælken. Sigt til sidst mel og bagepulver i dejen, tilsæt revet citronskal, og rør dejen sammen. Læg dejen på et melet bord, del den i 10 stykker, og tril dem til tynde pølser på ca. 10 cm's længde. Skær pølserne ud i 1 cm brede stykker, tril dem til kugler, og sæt dem på bageplader med bagepapir. Hold lidt afstand imellem kuglerne, der flyder ud til kammerjunkerstørrelse. Bag kammerjunkerne ved 180° i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og sprøde, og afkøl dem efterfølgende på en bagerist.

Ingredienser

1 vaniljestang
250 g smør
100 g sukker
1 æg
1 dl mælk
500 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 usprøjtet citron


Opskrift på hjemmelavede kammerjunkere

Der er ikke noget bedre end en skål koldskål toppet med sprøde, gyldne kammerjunkere – især når de er hjemmelavede. Med denne kammerjunker opskrift kan du nemt bage dine egne kammerjunkere, som smager meget bedre end de færdigkøbte. De bliver sprøde udenpå, let seje indeni og har en skøn smag af vanilje og citron, som passer perfekt til sommerens klassikere som koldskål og jordbær.

Hjemmelavet kammerjunker er ikke kun lækkert – det er også nemt at lave. Du skal blot bruge få ingredienser, og resultatet bliver en småkage, som både børn og voksne elsker. Bag en stor portion og opbevar dem i en tætsluttende dåse – så har du altid sprøde kammerjunkere klar til sommerens desserter og eftermiddagshygge.

  • Perfekt til kammerjunker

    Hjemmelavet koldskål med citron og ymer

    Opskrift