Dengang jeg var barn, spiste jeg så meget græskar, at jeg var helt orange i huden. Vidste man ikke bedre, kunne man tro, jeg havde gulsot. I dag kan man købe hokkaidogræskar i ethvert supermarked, men da jeg var barn, var det kun min far, der havde dem ude i sin have. Han fik sendt frø hjemme fra sin fødegård i Yahaba til Vestfyn, hvor han kunne dyrke et lille stykke af sin hjemegn. Hvis man besøger min far, vil man oftest blive budt på hokkaidogræskar i en eller anden afskygning, oftest i forskellige farver og høstet på forskellige tidspunkter.

Sådan gør du

Del hokkaidogræskarret i to, og skrab kernerne ud. Skær det herefter ud i store trekanter. Dashi, sukker, mirin, salt og soja koges op, og græskarret tilsættes. Lad retten simre ved lav varme, indtil græskarret er mør

Ingredienser

300 g hokkaido græskar

Lage

3 dl dashi
10 g sukker
1 dl mirin
3 g salt
1 dl soyasauce