Tilbage til opskrifter

Italiensk brødsalat

Glem croutoner, brød kan sagtens spille hovedrollen i en salat. Det er en af mange geniale resteanvendelser af dit gode brød – som nødigt skulle gå til spilde, blot fordi det er 12-24 timer forbi sin bedste alder. Den italienske brødsalat er en traditionel salat der i Italien kaldes panzanella.

Sådan gør du

Skær tomaterne i grove stykker. Hak kapers, sardeller og hvidløg (bruger du tørsaltede kapers, så udvand dem 30 minutter først).

Skær skalotteløgene i tynde ringe. Pres på skiverne med en finger, så du får en masse skalotteløgsringe. Skær kanterne af brødet, og riv eller skær det i store terninger.

Bland brød, basilikum, grøntsager og øvrige ingredienser med olivenolie og æbleeddike. Smag til med havsalt, peber og sukker og server salaten inden for en time.

Ingredienser

6 cocktailtomater
1 spsk kapers
2 sardeller
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
300 g daggammelt godt brød uden skorpe
12 blade grofthakkede basilikum
1 ½ spsk ekstra jomfruolivenolie
3 spsk æbleeddike
havsalt
Friskkværnet peber
sukker