Sådan gør du
Kager
Forvarm ovnen til 180° varmluft. Pisk det bløde smør godt sammen med sukker. Tilsæt kornene fra vaniljen og æggene – et ad gangen – og pisk, indtil massen er glat. Sigt hvedemel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål, og sigt det derefter over i smør-/æggeblandingen. Saml hurtigt dejen, og form den til en flad firkant.
Drys lidt hvedemel på dejen og på køkkenbordet, og rul dejen ud til et 2 cm tykt kvadrat på ca. 35x35 cm. Skær med en lineal 16 mindre kvadrater på hver 8,5x8,5 cm. Før disse over på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ca. 10 minutter, til de er gennembagte. Køl kagerne af på en rist.
Chokolade-mynteis
Pisk æg og rørsukker med en elpisker, til det er næsten hvidt.
Varm mælken og den ækkede, udskrabede vaniljestang og vaniljekorn op i en gryde næsten til kogepunktet. Fisk vaniljestangen op. Hæld en tredjedel af mæl- ken over i æggemassen under kraftig piskning. Hæld derefter blandingen tilbage i gryden til mælken. Sæt gryden over varmen, og lad cremen legere og tykne til den måler ca. 85°, mens du hele tiden pisker.
Hæld cremen igennem en sigte over i en skål, og rør finthakkede mynteblade i. Dæk skålen med film, og sæt cremen i køleskabet i 2–3 timer, til den er helt kølet af.
Hak chokoladen fint. Tag cremen ud af køleskabet. Tilsæt øde og den finthakkede chokolade. Hæld blandingen i en ismaskine, og kør den, til den er fast. Kom derefter isen i en lufttæt beholder, og frys den, hvis ikke ismassen allerede er fast nok til at blive smurt ud mellem to kager.
Samling
Saml kagerne umiddelbart før servering. Tag isen ud af fryseren, kugl den op, og læg en iskugle imellem to kager. Klem lidt sammen, så isen fæstner sig til kagen. Glat evt. siderne med en lille paletkniv, og server straks.
Ingredienser
Kager
180 g blødt usaltet smør
200 g sukker
kornene af 0,5 vaniljestang
2 mellemstore æg
275 g hvedemel
30 g kakaopulver
¾ tsk bagepulver
¼ tsk salt
Chokolade-mynteis
2 æggeblommer
170 g rørsukker
4 dl sødmælk
1 vaniljestang
2 spsk finthakkede mynteblade
125 g mørk chokolade - gerne Valrhona Caraïbe 66%
5 dl piskefløde eller fløde 13%
Desuden
1 ismaskine eller blender
Lækre og nemme madopskrifter
Find vores bedste opskrifter til alle fire sæsoner – måned for måned, opskrifter til årets højtider og masser af god inspiration til dit eget madliv derhjemme.