Sådan gør du
Hvid bønnepuré
Udblød bønnerne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 70-75 minutter, til de er møre. Gem 1 dl af kogevandet, hæld resten fra, og lad bønnerne køle ned til stuetemperatur.
Blend bønnerne med yoghurt, vindruekerneolie, olivenolie, revet hvidløg, citronsaft og sukker, og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med et par spsk. af kogevandet fra bønnerne.
Bagte tomater
Halvér tomaterne, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Krydr hver enkelt tomat med salt og sukker. Bag tomaterne i ovnen ved 125 ° i 1-1½ time, til tomaterne er faste og halveret i størrelse. Vend tomaterne med røget paprika, finthakket hvidløg, citronsaft og olivenolie. Smør den hvide bønnepuré ud på et fad, og fordel tomaterne med deres marinade over puréen. Slut evt. af med friske urter og et ekstra drys røget paprika.
Ingredienser
Hvid bønnepuré
150 g tørrede hvide bønner
½ dl yoghurt 3,5%
½ dl vindruekerneolie
¾ dl olivenolie
½ fed hvidløg
½ dl citronsaft
½ tsk sukker
Salt og peber
Bagte tomater
100 g små tomater
1 tsk sukker
½ tsk røget paprika
½ fed hvidløg
3 spsk citronsaft
½ dl olivenolie
evt. 1 håndfuld urter, f.eks. frisk oregano