Sådan gør du
Bland ingredienserne, ælt dejen i ca. 10 minutter på medium hastighed til dejen bliver glat og blank. Ælter du dejen i hånden, kan det godt tage længere tid. Dæk dejen til, og lad den hvile og hæve til dobbeltstørrelse. Det tager mellem 1-3 timer alt efter temperaturen i dit køkken.
Del dejen i 15 lige store stykker (ca. 85 g.). Form bollerne ved at lægge et stykke dej på din ene håndflade og rulle det rundt med fingrene på den anden hånd. Læg bollerne med 3-5 cm imellem på en bradepande med bagepapir, og lad dem derefter hæve. Det tager ca. 2-3 timer. Når bollerne er hævet til ca. dobbelt størrelse, vil de nå sammen, så de får form som hveder.
Bag hvederne ca. 15-20 minutter ved 180° varmluft. Flyt dem over på en rist, og lad dem køle af.
Ingredienser
15 g gær
1 ¾ dl koldt vand
1 ¾ dl koldt sødmælk
2 æg
700 g hvedemel
55 g sukker
10 g stødt kardemomme
10 g salt
55 g blødt smør