Tilbage til opskrifter

Hummus i flere afskygninger

En krydret og syrlig puré baseret på kogte bælgfrugter, olie, citron og hvidløg er både alsidig og kærkommen som det sovsede element i et varmt måltid, som dip til et mellemmåltid eller som spread i en sandwich eller en wrap. Opskriften her er på en klassisk hummus, men du kan nemt udskifte kikærterne med f.eks. hvide bønner eller flækærter. 

Sådan gør du

Blend det hele til en cremet hummus. Smag til med salt og peber, og justér evt. konsistensen med nogle dråber vand, hvis hummussen er for kompakt i det.

Tip

Flækærter og hvide bønner er rigtig gode alternativer til de traditionelle kikærter. Et andet godt trick er at udvide med en tilberedt grøntsag, der giver ekstra smag. Prøv fx med to peberfrugter, som du bager helt møre i ovnen, befrier for skal og kernehus og blender med bagt græskar eller rødbede er også gode muligheder, der giver både smag og farve. Brug 250 g græskar eller rødbede oven i grundopskriften ovenfor. Hvis du blender 150 g edamamebønner med i hummussen og evt. dropper tahin og spidskommen, får du en grøn og lidt lettere hummus.

Ingredienser

230 g kogte kikærter, hvide bønner eller flækærter (fra dåse eller hjemmekogte)
½ dl solsikkeolie eller anden neutral olie
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, revet
1 spsk tahin
1 tsk spidskommen
4 spsk citronsaft
Salt og peber

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her