Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Beklæd bradepanden eller kageformen med til klippet bagepapir.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret med den flade side af kniven, så kornene skilles ad. Pisk vaniljesukkeret og resten af sukkeret lyst og luftigt med smørret. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt havregryn. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og sigt det i dejen, samtidig med at du tilsætter fløden – vendt rundt med en gummidejskraber, indtil dejen er ensartet.
Fordel dejen i den forede form. Skyl, halver og fjern kernehuset på æblerne. Skær dem i mindre stykker og fordel æblestykkerne ovenpå dejen. Tryk dem lidt ned i dejen. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen afkøle lidt i formen inden du tager den af og lader den køle helt af på en bagerist. Opbevar havrekagen uden for køleskabet – den holder sig fin og saftig i et par dage.
Ingredienser
1 vaniljestang
180 g sukker
150 g blødt smør
4 mellemstore æg
100 g finvalsede havregryn
180 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 dl fløde
300 g syrlige æbler