Sådan gør du
Du behøver ikke skrælle græskarret, bare du vasker det grundigt. Skær græskarkødet i både, og fjern kernerne med en ske. Riv græskarret på den grove side af rivejernet
Smelt smørret i en lille gryde. Bland hvedemel sammen med blendede græskarkerner, kanel, bagepulver og salt i en skål, så du har det klar. I en anden stor skål, pisk sukker og æg sammen med en håndmixer, til det er luftigt og hvidt.
Kom smeltet smør og olie i blandingen, og rør det godt sammen med en dejskraber.
Kom melblandingen og det revne græskar i, og bland med dejskraberen, til du har en jævn dej.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 24 cm, og klip bagepapiret lidt til. Hæld dejen i, og fordel den med dejskraberen. Bag kagen ved 180˚ varmluft i 35-40 minutter.
Mens kagen køler af, så rør yoghurt sammen med flormelis og revet appelsinskal, og pisk det godt igennem. Tag siderne af springformen, fordel cremen på kagen, og pynt med smarties og græskarkerner.
Ingredienser
Kagen
300 g græskar (Hokkaido eller anden spisegræskar)
100 g smør
200 g hvedemel
50 g græskarkerner , blendet helt fint
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
225 g sukker
4 æg
3 dl solsikkeolie (eller anden neutral olie)
Yogurtcreme
400 g græsk yoghurt 10%
90 g flormelis
skal af 1 usprøjtet appelsin
Pynt
1 håndfuld smarties
1 dl græskarkerner