Sådan gør du
Suppe
Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Steg dem i olie i en stor gryde ved svag varme, indtil de er glasklare. Skræl og skyl kartoflerne, skær dem i skiver, og kom dem i gryden til løgene. Tilsæt vand, og lad det koge i 30 minutter, til kartoflerne er helt møre. Kog ærterne med det sidste par minutter, og kom olien i. Spis suppen, som den er, eller blend den til en glat pureret suppe. Smag til med salt, peber og eddike.
Fyld
Skrub og skyl kartoflerne. Kog dem i saltet vand i 8 minutter, og lad dem trække i vandet, til de er møre. Skær rugbrødet i små terninger, og bag brødterningerne sprøde i ovnen ved 150° i 20 minutter.
Myntedip
Skyl og slyng mynten, og hak den fint. Bland mynte, skyr og honning, og smag til med salt og peber.
Server suppen med kartofler, rugbrødsterninger og dip.
Ingredienser
Suppe
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk solsikkeolie
400 g bagekartofler
1 ½ l vand
500 g ærter gerne frosne
2 spsk koldpresset rapsolie
Salt og peber
æblecidereddike
Fyld
400 g nye kartofler
200 g daggammelt rugbrød
Myntedip
1 bundt mynte
2 dl skyr
1 spsk akaciehonning
Salt og peber