Sådan gør du
Rist brødet, så det lige får en fast overflade. Gnid brødet med hvidløgsfeddet, og pensl det med lidt olivenolie.
Fordel osten på de 4 stykker brød sammen med oliven og lidt timianblade. Sæt til side, mens du ordner resten af salaten.
Skyl salater og krydderurter, og pluk dem i mindre stykker eller buketter. Læg salater og urter i koldt vand i mindst 2025 minutter, til de er helt sprøde. Slyng dem derefter tørre i en salatslynge eller et viskestykke.
Halver pærerne, befri dem for kernehuse, og skær dem i både. Pil skalotteløget, og snit det fint.
Rør eddike, honning og olivenolie sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
Grill brødene i ovnen ved 200° i 5-7 minutter, til osten er let gratineret, og brødene er sprøde.
Vend salatblade og urter sammen med pærer og dressing, og smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber. Anret salaten med de sprøde brød, og server den straks.
Ingredienser
4 skiver hvedebrød
1 fed hvidløg
250 g gedeost
50 g oliven uden sten
2 kviste timian
6 håndfulde grøn salat (såsom frise, krølsalat og babyspinat)
2 håndfulde krydderurter
3 pærer
1 skalotteløg
½ dl pærecidereddike eller æblecidereddike
1 spsk flydende honning
½ dl koldpresset olivenolie
havsalt
friskkværnet peber