Sådan gør du
Varm en smule olivenolie i en pande, og sautér skalotteløg og hvidløg, indtil de er klare og bløde.
Tilsæt de drænede bønner, mascarpone og spinat, og varm det hele godt igennem. Justér konsistensen med lidt af den gemte bønnevæske, så blandingen bliver cremet, men ikke for tyk.
Smag til med frisk citronsaft og revet citronskal, finthakket rosmarin, salt og peber.
Fordel blandingen i et ovnfast fad, og drys med rasp og revet ost. Læg små smørklatter ovenpå.
Gratiner i ovnen ved 200°C, indtil overfladen er sprød og gylden – cirka 10-15 minutter.
Ingredienser
1 dåse blandede bønner (ca. 250 g drænet vægt) – gem lidt af væsken
1 citron (saft og skal)
1 kvist frisk rosmarin finthakket
1 spsk rasp
revet ost til gratinering (fx gruyère, emmentaler eller gouda)
100 g mascarpone
1 skalotteløg finthakket
1 fed hvidløg finthakket
1 håndfuld frisk spinat skyllet
olivenolie
Salt og peber
20 g smør