Tilbage til opskrifter

Græsk bønnesalat

En farverig og frisk græsk bønnesalat med kidneybønner, sprøde grøntsager, cremet feta og aromatisk frisk oregano. Perfekt som let frokost eller som tilbehør til grill og sommerretter.

Sådan gør du

Skær tomater, peberfrugt og agurk i mundrette stykker. Vend dem sammen med kidneybønner, hvidløg, plukket oregano, olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Anret salaten og top med oliven, smuldret feta og evt. lidt ekstra frisk oregano.

Ingredienser

1 dåse kidney bønner (ca. 250 g drænet vægt)
1 rødløg skåret i tynde både
1 rød peberfrugt skåret i tern
200 g små, modne tomater
1 agurk kerner fjernet og skåret i tern
50 g feta
50 g oliven
1 fed hvidløg finthakket
1 kviste frisk oregano (kan ikke erstattes med tørret – brug i så fald hellere frisk basilikum, purløg eller ramsløg)
1 stk citron
olivenolie
Salt og peber