Sådan gør du
Vej de tre slags mel, og bland dem i en skål. Pisk i en anden skål gæren ud i vandet, og dernæst surdej og salt. Pisk loppefrøskallerne i, og tilsæt efter 10 sekunders piskning melblandingen sammen med olivenolien. Ælt godt og kraftigt i ca. fem minutter i en røremaskine eller i hånden.
Del dejen i 6 stykker. Læg 3 dejstykker på bagepapir med mest muligt plads imellem. Kom lidt vand på hænderne, og tryk dejstykkerne ud til 5-6 mm tykke pitabrød. Lad dem hvile i 30 minutter.
Sæt imens en bagesten eller en bageplade i ovnen, og lad den stå en halv time på maksimal varme. Brug en pizzaspade, låget fra en pizzabakke eller lignende til at skyde bagepapiret med pitaerne ind på den meget varme bagesten/bageplade. Pas på, at bagepapiret ikke rører ved ovnens sider.
Bag pitabrødene, til de puffer op og har fået nogle gyldenbrune steder. Det tager 12-15 minutter. Lad dem køle af på en rist, inden du skærer i dem.
Ingredienser
90 g fuldkornsboghvedemel
90 g fuldkornsmajsmel
180 g fuldkornsrismel
7 g glutenfri gær
450 g vand
25 g opfrisket glutenfri surdej (kan udelades)
9 g salt
16 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
45 g olivenolie