Tilbage til opskrifter

Glutenfri havrecookies

  • Opskrift på cookies uden gluten

Sprøde på overfladen og let 'chewy' indeni er den konsistens, vi går efter med disse knasende glutenfri havrecookies med chokoladestykker. De har en skøn smag af havre og chokolade og et lidt salt touch.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pisk smør, sukker og salt sammen med en elpisker, til du har en homogen masse. Tilsæt æg et af gangen, og rør dem godt ind i dejen begge gange. Tilsæt havremel og bagepulver lidt efter lidt og pisk videre. Hak chokoladen groft og ælt det ind i dejen.

Lav kugler af dejen på størrelse med en stor bordtennisbold (50 g) og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem ved 170º til de er gyldenbrune i kanten, det tager ca. 12-14 minutter.

Tip

Der er ikke gluten i havre, men der kan være glutenrester fra andre kornarter i en pakke havremel eller havregryn. Så hvis du skal bage til en person med glutenintolerance (cøliaki), er det vigtigt at du køber glutenfrit havremel eller glutenfrit havregryn.

Ingredienser

1 æg
125 g blødt smør
150 g sukker
3 g salt
100 g havremel
3 g bagepulver
80 g 70% chokolade (eller andet fyld, f.eks. nødder)
70 g glutenfri havregryn
3 g salt

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her