Tilbage til opskrifter

Glutenfri havrecookies

  • Opskrift på cookies uden gluten

Sprøde på overfladen og let 'chewy' indeni er den konsistens, vi går efter med disse knasende glutenfri havrecookies med chokoladestykker. De har en skøn smag af havre og chokolade og et lidt salt touch.

Sådan gør du

Pisk smør, sukker og salt sammen med en elpisker, til du har en jævn masse. Tilsæt ægget, og rør det godt ind i dejen. Tilføj havremel og bagepulver lidt efter lidt, mens du pisker. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen sammen med havregrynene.

Lav kugler af dejen på størrelse med en stor bordtennisbold (ca. 50 g), og sæt dem på bagepapir på en bageplade med god plads imellem. Bag dem ved 170º, til de er gyldenbrune i kanten – det tager ca. 12-14 minutter. Cookiesene skal virke bløde og lidt underbagte i konsistensen, når du tager dem ud. De sætter sig først, når de køler af, og det smeltede sukker og chokoladen stivner. Lad dem køle helt af på en rist, inden du kaster dig over dem.

Tip

Der er ikke gluten i havre, men der kan være glutenrester fra andre kornarter i en pakke havremel eller havregryn. Så hvis du skal bage til en person med glutenintolerance (cøliaki), er det vigtigt at du køber glutenfrit havremel eller glutenfrit havregryn.

Ingredienser

125 g blødt smør
150 g sukker
3 g salt
1 æg
100 g glutenfri havremel
3 g glutenfri bagepulver
80 g 70% chokolade (eller andet fyld, f.eks. nødder)
70 g glutenfri havregryn

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her

Det kan du opleve i Meyers Madhus

I Meyers Madhus, som er vores madskole midt i København, kan du som privatperson komme på madkursus med nogle af landets bedste kokke eller lære at bage brød, som vi gør det i Meyers Bagerier. Du kan udforske helt nye gastronomiske territorier eller få frisk inspiration til alt fra grønnere hverdagsmad til avancerede teknikker, som du kan imponere dine gæster med. Det giver madoplevelser for livet, uanset om du er nybegynder eller passioneret amatørkok.

 

Vi bobler om kap med vores surdej over at kunne byde dig velkommen i Madhuset!

Tag madlavningskursus i København

I Meyers Madhus i København kan både private, firmaer og grupper komme på madlavningskursus med vores dygtige kokke og bagere. Vi tilbyder kurser for alle niveauer fra grønnere hverdagsmad og verdenskøkkener til surdej, croissanter og glutenfrit bagværk. En sanselig og lærerig oplevelse i hjertet af byen.

Hvilke madlavningkurser kan I deltage i? 

Uanset om du vil bage saftige brød, forfine dit madhåndværk eller udforske nye køkkener fra hele verden, har vi et madkursus for dig. I Meyers Madhus kan du gå på opdagelse i sæsonaktuelle temaer som sommermad, lære klassiske teknikker og tage børnene med på madskole.

  • Kontakt os

    Har du spørgsmål til et af vores madkurser?

    E-mail: madhus@meyers.dk
    Telefon: 35 36 38 37

    Tirsdag - torsdag kl. 10.00-15.00
    Fredag kl. 10.00-14.30

  • GASTRONOMISK TEAMBUILDING

    Er du på udkig efter et teambuilding arrangement?
    Inviter dine kollegaer til en gastronomisk oplevelse i Meyers Madhus

    Læs mere her

Madlavningskurser i København

Madlavningskurser, madkurser, kært barn har mange navne. Kom med på madlavningskursus i København og lær at lave mad. Vi har madkurser til alle, både øvede, nybegyndere, par, mænd og kvinder – alle er velkomne. Vi har også separate madlavningskurser for børn, både som fritidsaktivitet og som sommeraktivitet. Vi har mange forskellige kurser fra forskellige verdenskøkkener. Har du måske lyst til at lære mere om det italienske køkken? Så kom med på madlavningskurset om Italien, hvor vi kokkererer som var vi i Italien. Læs mere her.

Ofte stillede spørgsmål om madlavningskurser

Der er plads til op til 16 deltagere på hvert madkursus. Det sikrer god plads i køkkenet og mulighed for, at alle får hands-on erfaring og tæt kontakt med underviseren. På kurset vil I blive inddelt i mindre hold, hvor I sammen skal prøve kræfter med opskrifterne. Hvis I deltager sammen med andre, vil vi så vidt muligt sørge for, at I får oplevelsen sammen.

Nej, vores madkurser er åbne for alle uanset erfaring. De fleste kurser kræver ingen særlige forkundskaber, og vores kokke guider jer trygt gennem hele forløbet. Har du allerede været med før, eller er du mere øvet, tilbyder vi også kurser som fx Pizzakursus vol. 2 og Bagekursus vol. 2, hvor vi går mere i dybden med teknikker og detaljer.

Prisen afhænger af kursets type og varighed. De fleste kurser ligger mellem 695 og 1445 kr pr. person. Prisen inkluderer:

 

 

  • Undervisning og råvarer
  • En generøs middag med retterne, I har tilberedt sammen

  • Vin til både madlavning og måltid, samt kolde øl og æblemost

  • Omsorg fra vært og opvasker, så du kan fokusere på madlavningen

  • Et Meyers-forklæde med hjem

  • Opskrifterne med hjem, så du kan genskabe retterne og genopfriske teknikkerne i dit eget køkken

 

De fleste madkurser varer cirka 5 timer, men nogle forløb er kortere. Den præcise varighed kan ses under hvert enkelt kursus, når du tilmelder dig.

Ja, alle deltagere får opskrifterne med hjem, så du kan genskabe retterne og øve teknikkerne i dit eget køkken.