Tilbage til opskrifter

Glutenfri bærtærte med bagt mandelcreme

  • Bærtærte glutenfri

Hindbær- og jordbærtærten er indbegrebet af sommer i Danmark. At byde på en hjemmelavet udgave frem for den fra konditoren er temmelig overskudsagtigt og et dejligt lille projekt til en sommerdag. Lav den, når du kan få danske jordbær eller hindbær med masser af smag.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Kagecreme

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommer i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt maizena uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning – pas på, den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med køkkenfilm, og lad den køle helt af i køleskabet inden brug.

Tærtebund

Vend havremel, smør og flormelis sammen, så du har det klar. Pisk æg og mælk sammen. Pisk loppefrøskallerne i, og bland og ælt efter 10 sekunder havremel, smør og flormelis i. Vend dejen ud på bordet, og ælt, til den er jævn og fin.

Mandelcreme

Rør smør og flormelis luftigt, og rør mandelmel og maizena i. Rør ægget i, og vend de 125 g kold kagecreme i. Rør det forsigtigt igennem, så cremen er ensartet.

Bagning

Rul tærtedejen tyndt ud til ca. 3-4 mm. Læg den over formen, pres den godt ud i kanten nederst, og fold og pres den ud over overkanten, så den går mindst 1½ cm ned langs yderkanten. Lad dejen hvile i formen i køleskabet i mindst en time. Bag nu tærteformen ved 190° i ca. 5 minutter. Tag den ud af ovnen, og rul en kagerulle over formens kant, så du skærer de kanter, der hænger ud over siden, af, og får et flot skæresnit. Kom mandelcremen i den forbagte tærtebund, glat cremen ud, og bag tærten ved 180°, til overfladen er flot gylden og mandelcremen virker fast – det tager ca. 15-20 minutter.

Finish

Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med den resterende kagecreme. Smør cremen flot ud på den afkølede mandelbund, og top med bær.

Tip

Hvis kagen skal stå lidt, inden du skærer af den, kan du pensle lidt smeltet chokolade på den bagte mandelcreme, efter du har ladet den køle af og sætte sig lidt – inden du kommer kagecremen i. Det gør, at mandelbunden ikke bliver blød af kagecremen. Du kan selvfølgelig også gøre det af ren kærlighed til chokolade.

Ingredienser

Kagecreme

½ vaniljestang
4 æggeblommer
320 g sødmælk
100 g sukker
27 g maizena

Tærtebund

250 g glutenfri havremel
125 g smør
70 g flormelis
1 æg
10 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
30 g mælk

Mandelcreme

80 g flormelis
80 g smør
1 æg
80 g mandelmel
10 g maizena
125 g af den kolde kagecreme

Desuden

200 g piskefløde
evt. mørk chokolade
1 bakker hindbær eller jordbær

Find opskriften i Meyers Glutenfri Bageskole

Find bogen her