Sådan gør du
Kom eddike, vand, sukker, sennep og krydderier i en gryde, og kog det op. Tag lagen af varmen, når den koger. Rib agurk og radiser på den grove side af et rivejern. Pres al væden ud af agurk og radise, brug de bare næver, eller knug dem i et rent klæde. Krydr med salt, og kom agurk og radise i et sylteglas.
Tilsæt rapsolie til syltelage, og køl den let af. Hæld den afkølede syltelage over agurk og radise i sylteglasset, luk glasset til, og sæt relishen i køleskabet. Lad relishen trække i 12 timer inden brug.
Agurke og radise-relish kan holde sig i ca. 2 måneder uåbnet på køl, og 15-20 dage åbnet på køl. Relishen er dejlig oven på en hotdog, til koldt sprængt kød, grillet fisk eller fjerkjræ, og som friskt og syrligt modspil til al slags fed røget fisk: laks, makrel og sild.
Ingredienser
3 dl æble eller cidereddike
3 dl vand
3 dl sukker
2 spsk grov sennep
1 tsk sennepsfrø
5 laurbærblade
10 hele sorte peberkorn
2 agurker
20 radiser
havsalt
2 spsk koldpresset rapsolie