Sådan gør du
Fladbrød med vilde urter
Kom alle ingredienserne op i en røreskål.
Kør dejen i 3 minutter ved mellem-høj hastighed
Drys mel på bordet og vend dejen ud på bordet. Dejen må gerne være klistret.
Drys dejen med lidt mel.
Varm en stor stegepande på til middel-høj varme.
Form runde fladbrød af dej og rul dem til tynde fladbrød.
Læg evt hele blade af vilde urter på dejen og rul dem ind i overfladen på brødet.
Kom forsigtigt et udrullet fladbrød på panden af gangen. Steg til den har fået god farve på den ene side og vend forsigtigt og steg til der er god farve på den anden side. Det tager et par minutter på hver side.
Friskkærnet smør med vilde urter
Pisk fløden til smør med en håndmixer.
Når fløden skiller sig i smør og valle presses al vallen med en ske.
Tilsæt de hakkede urter og smag til med salt.
Lav en flot kugle af smørret, anret det i en lille skål og kom det på køl.
Servér det friskkærnede smør med et ekstra drys flagesalt og blomster fra vilde urter på toppen.
Ingredienser
Fladbrød med vilde urter
300 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 spsk sukker
175 g græsk yoghurt
75 g vand
1 håndfuld urter ex sødskærm, skvalderkål, ramsløg, brændenælder eller løgkarse. Gem hele blad til at dekorere toppen af brødet
Friskkærnet smør med vilde urter
2 ½ dl piskefløde
1 håndfuld urter sødskærm, skvalderkål, ramsløg eller løgkarse
½ tsk flagesalt
Lidt blomster fra de vilde urter