Tilbage til opskrifter

Fladbrød med vilde urter

  • Fladbrød

Lav lækre og spændende fladbrød, med denne simple opskrift. Server den med friskkærnet smør med vilde urter, som du også finder opskriften på her. Velbekomme!

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Fladbrød med vilde urter

Kom alle ingredienserne op i en røreskål.

Kør dejen i 3 minutter ved mellem-høj hastighed

Drys mel på bordet og vend dejen ud på bordet. Dejen må gerne være klistret.

Drys dejen med lidt mel.

Varm en stor stegepande på til middel-høj varme.

Form runde fladbrød af dej og rul dem til tynde fladbrød.

Læg evt hele blade af vilde urter på dejen og rul dem ind i overfladen på brødet.

Kom forsigtigt et udrullet fladbrød på panden af gangen. Steg til den har fået god farve på den ene side og vend forsigtigt og steg til der er god farve på den anden side. Det tager et par minutter på hver side.

Friskkærnet smør med vilde urter

Pisk fløden til smør med en håndmixer.

Når fløden skiller sig i smør og valle presses al vallen med en ske.

Tilsæt de hakkede urter og smag til med salt.

Lav en flot kugle af smørret, anret det i en lille skål og kom det på køl.

Servér det friskkærnede smør med et ekstra drys flagesalt og blomster fra vilde urter på toppen.

Ingredienser

Fladbrød med vilde urter

300 g mel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 spsk sukker
175 g græsk yoghurt
75 g vand
1 håndfuld urter ex sødskærm, skvalderkål, ramsløg, brændenælder eller løgkarse. Gem hele blad til at dekorere toppen af brødet

Friskkærnet smør med vilde urter

2 ½ dl piskefløde
1 håndfuld urter sødskærm, skvalderkål, ramsløg eller løgkarse
½ tsk flagesalt
Lidt blomster fra de vilde urter