Drømmekage er blevet bagt i mange danske hjem siden 1960, hvor kagen med kokoslåget første gang optrådte i forbindelse med et husmoderarrangement i Brovst i Nordjylland. En lokal pige havde sammen med sin mormor bagt kagen, som åbenbart faldt i så mange af husmødrenes smag, at den efterfølgende deltog i en Amo-kagekonkurrence og vandt. Siden blev opskriften trykt på løsblade fra Amo og bredte sig på den måde ud over hele landet. Her er vores udgave af familieklassikeren med en topping med en lidt mørkere tone fra muscovadosukkeret.

Sådan gør du

Dej

Forvarm ovnen til 190º ved varmluft. Beklæd en lille bradepande med bagepapir ved at sætte formen oven på et stykke bagepapir, og klip med en saks i hvert af de fire hjørner ind til hjørnet af bradepanden. Læg bagepapiret i bradepanden, og tilpas det.

Pisk sukker og æg luftigt i en røremaskine. Tilsæt vaniljekorn. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Sigt det endnu en gang – denne gang ned i de piskede æg. Smelt smør i en lille kasserolle. Tag gryden fra varmen, og tilsæt mælk. Vend denne blanding i resten af dejen. Fordel dejen i den klargjorte form, og bag den midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Topping

Lav i mellemtiden topping til kagen. Kom smør, kokosmel, brun farin, muscovadosukker og mælk i en gryde, lad det koge op under konstant omrøring, og tag det så af varmen – det er ligesom ren karamel og brænder djævelsk nemt på!

Tag kagen ud af ovnen, og skru op til 220º varmluft. Fordel kokosblandingen jævnt over kagen, og lad kagen bage færdig i ca. 5 minutter.

Tag drømmekagen ud, og lad den køle helt af før servering. Kagen holder sig et par dage velindpakket på køkkenbordet.

Tip

Muscovadosukker er rørsukker, der ikke er blevet raffineret – derfor har det et større indhold af sirup og er dermed dejligt fugtigt. Og så har det en dejlig, krydret smag. Bryder du dig ikke om den mørke, nærmest lakridsagtige tone i muscovadosukkeret, kan du selvfølgelig bruge ren brun farin i toppingen.

Ingredienser

Dej

450 g rørsukker
6 mellemstore æg
1 vaniljestang (korn)
375 g hvedemel
4 ¼ tsk bagepulver
125 smør
3 dl sødmælk

Topping

200 g smør
300 g kokosmel
300 g brun farin
125 g muscovadasukker
1 dl sødmælk

Find opskriften i Meyers kager

Find bogen her