Sådan gør du
Dej
Skær smørret i tern, og kom dem i en skål. Slå æggene ud i en anden skål eller kande, hæld mælken ved, og lad både æggeblanding og smør stå på køkkenbordet, indtil de har stuetemperatur. Det tager mindst en halv times tid. Imens kan du flække vaniljestangen og mase kornene med lidt af sukkeret.
Pisk smør, sukker og vanilje med en håndmixer på høj hastighed, til det er luftigt og lyst.
Bland hvedemel og bagepulver godt sammen. Kom halvdelen af melblandingen og halvdelen af mælke- og æggeblandingen i, og pisk det ind i dejen. Kom så resten i, og pisk, til det er blandet. Skrab bunden undervejs, så du får det hele med.
Fordel dejen i 10 muffinsforme, og bag dem ved 200˚ varmluft i 10 minutter, eller indtil de er gyldne på toppen. Lad dem køle helt af, før du pynter dem.
Smørcreme
Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt med en håndmixer. Fordel smørcremen i to skåle. Smelt chokoladen i lille gryde ved svag varme. Pisk den smeltede chokolade i den ene portion creme med en håndmixer. Rør peanutbutter i den anden portion med en dejskraber. Find to sprøjteposer frem og sæt en stjernetyl i begge. Kom de to slags smørcreme i hver deres pose.
Pynt
Når du har sprøjtet smørcreme ud på cupcakesene i forskellige farver, kan du pynte med blåbær, pekannødder, peanuts og karamel.
Ingredienser
Dej
170 g hvedemel
1 tsk bagepulver
200 g smør
200 g sukker
1 vaniljestang
2 æg
½ dl sødmælk
Smørcreme
250 g blødt smør
250 g flormelis
75 g mørk chokolade
3 spsk peanutbutikker
Pynt
1 friske blåbær
Karamelsauce (kan købes i supermarkedet)
1 lille håndfuld saltede peanuts
1 lille håndfuld pekannødder