Tilbage til opskrifter

Couscous med bønner, persille og citron

En frisk og fyldig couscoussalat med blandede bønner, saftige tomater, rødløg og masser af persille. Smagt til med citron og olivenolie – perfekt til frokost, picnic eller som tilbehør.

Sådan gør du

Kom couscous i en dyb skål og hæld kogende vand over, så det lige dækker. Læg låg eller husholdningsfilm over og lad det trække i ca. 5 minutter. Herefter findeles couscousen med en gaffel.

Vend bønner, tomater, rødløg og persille i. Smag til med citronskal, citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Tip

Denne friske og mættende salat er også lækker dagen efter – perfekt som frokostret eller som fyld i et pitabrød med en cremet dressing.

Ingredienser

100 g couscous
1 dåse blandede bønner (ca. 250 g drænet vægt)
150 g små, smagfulde tomater halverede
1 rødløg pillet og skåret i tynde både
1 håndfuld bredbladet persille groft hakket
1 citron (både skal og saft)
2 spsk olivenolie
Salt og peber