Sådan gør du
Brød
Kom din fordej i røreskålen, tilsat vand, mel og salt. Evt gær. Rør dejen i hånden eller på maskine til dejen slipper skålens sider. Lad den hæve køligt 12-24 timer. Tag ¾ af dejen fra form den til et rundt brød. Læg et klæde i en skål, drys det med fuldkornsmel og læg dejen deri. Lad brødet hæve semilunt, eller, lunt 3-6 timer. Varm ovn med bagesten op til 250 grader. Min 45 minutter så stenens varme følger med. Drys dejen med groft mel, vend ud på en dejspade, snit den evt med skarp kniv eller barberblad, og glid dejen over på stenen. Bag ca 30 minutter. Køl brødet af før du skærer af det selv om det kan være svært at vente :) Den ¼ af dejen du ikke bagte er fordejen til din næste dej. Du kan fint komme lidt honning i dejen hvis du kan lide en dej med en lidt sødere smag.
Ingredienser
Brød
3 g dej fra sidste bagning
500 g vand
400 g fint hvedemel
300 g groft hvedemel
12 g salt
2 g gær (hvis du ikke føler dig tryg ved din surdej)