Tilbage til opskrifter

Claus Meyers fuldkornsrugbrød og julerugbrød

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Brød

Bland alle ingredienser sammen. Bruger du daggammelt brød så sørg for at det er nogenlunde opløst i dejen. Surdejen skal nok ordne resten. Tag surdej fra til næste bagning. Kom resten af dejen i 1-2 smurte rugbrødsforme. Hæv dem køligt til dejen er hævet ca 50%. Bag brødene ved 140 grader til de er gennembagte (kernetemperatur på 98-100 grader). Vend rugbrødene ud af ovnen og køl dem af på en rist.

Julerugbrød

Tag noget af rugdejen fra. Suppler med op til 50 pct af dejens vægt: chokolade, tørret frugt, marcipan, nødder/mandler Tilsæt sirup svarende til 10% af rugdejens vægt. Tilsæt ekstra rugmel svarende til 5% af rugdejens vægt. Bag som rugbrødene ovenfor. Nyd dette brød som konfekt med smør eller med blåskimmelost på.

Ingredienser

Brød

300 g rugsurdej fra sidste brødbagning
1 liter vand
850 g fuldkornsrugmel
200 g sesamfrø eller solsikkekerner eller hørfrø
Evt 300 gr gammelt brød udblødt i ca 250 gr vand.
Evt 1-2 spsk mørk sirup
30 g salt
2 g gær hvis du ikke er helt tryg ved din surdej